Littekens behandelen is een specialisatie binnen het ‘gespecialiseerd fysiotherapeutisch handelen’ en met een aanvullende verzekering voor fysiotherapie kan elke patiënt hiervoor dus bij ons terecht.

Wanneer elke arts hiervan op de hoogte was en dus zijn patiënten kon doorsturen, zou dit een hoop ellende en lelijke littekens schelen.

Medische ingrepen zoals operaties en bestralingstherapie veroorzaken littekens in de verschillende lagen van de huid en het bindweefsel. Dit littekenweefsel is vaak niet alleen lelijk aan de buitenkant, maar kan ook onderhuidse verklevingen veroorzaken met pijn, stijfheid, rek op de huid en functiestoornissen tot gevolg zoals bijvoorbeeld een verminderde mogelijkheid tot bewegen.

Bekende voorbeelden hiervan zijn: pijn bij het bewegen van de arm na borstkanker ingrepen, rugklachten na buikoperaties, buikklachten na rugoperaties, minder kracht, vochtophoping (oedeem). Buikoperaties, zoals blindedarmoperaties, veroorzaken verklevingen in de buikvlies, waardoor darmen en andere organen verstoord worden in hun functies. Uit recent onderzoek weten we dat zelfs de kans op overlijden toeneemt door littekenweefsel in de buik na een buikoperatie!

Gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen elk litteken effectief behandelen. Binnen onze praktijk heeft Sanne zes jaar geleden de opleiding Oedeem- en huidtherapie gevolgd aan het Wittgensteiner Lehrinstitut in Siegen, Duitsland. Intern werkte zij in de kliniek met de meest zware oedeem- en huidklachten bij patiënten die voor weken werden opgenomen. Daarnaast heeft Sanne ervaring opgedaan in stages met patiënten met brandwonden. In de fysiotherapie behandelt zij nu voornamelijk littekens en oedeem na orthopedische operaties zoals bij een nieuwe knie, heup, schouder en spondylodese operaties. Tenslotte werkt Sanne veel samen met de obesitaspoli en zijn buikwandcorrecties na gastric bypass operaties haar niet onbekend. Maar denk ook aan littekens bij keizersnedes, borstvergrotingen of -verkleiningen, facelifts en ooglidcorrecties.

Het behandelen van littekens is heel snel heel dankbaar. Littekens worden direct zichtbaar mooier en voelbaar zachter. Ook de functiestoornissen worden effectief aangepakt. Binnen enkele behandeling merkt u duidelijk verschil!

Maak vandaag nog een afspraak en ervaar het zelf.

haveabyte