Acupunctuur is de bekendste tak van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Door verstoringen in het evenwicht in het lichaam ontstaan klachten en ziekten. Dit evenwicht kan worden hersteld door bepaalde punten met kleine naaldjes aan te prikken.

Acupunctuur helpt bij tal van aandoeningen, onder andere bij aangezichtspijn, allergieën, artrose, depressiviteit, duizeligheid, syndroom van Menière, infecties zoals blaasontsteking en bronchitis, bijholteontsteking, chronische vermoeidheid, gewichtsafname, hoofdpijn en migraine, huidproblemen, incontinentie, urinaire klachten, menstruatieproblemen, rugklachten, spierklachten, schouderpijn, tenniselleboog, slaapstoornissen en zwangerschapsklachten.

Door acupunctuur verbetert uw gehele energiehuishouding en zult U zich snel fitter en gezonder voelen.

Acupunctuur is niet uitsluitend bedoeld voor mensen die ziek zijn. Ook als u een grote prestatie moet leveren of last heeft van stress, kan acupunctuur helpen om sneller te herstellen. Verder kan acupunctuur helpen bij het verwerken van emotionele problemen, ondersteuning bieden bij gewichtsafname en stoppen met roken.

Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het stellen van een juiste diagnose. Naast een uitgebreid gesprek over uw klachten komen ook vragen over uw lichamelijke en geestelijke conditie aan bod. Naar aanleiding van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld, afgestemd op uw klachten en behoeften. De acupunctuurbehandeling kan eventueel ondersteund worden met kruiden of een leefstijl en voedingsadvies.

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden een groot gedeelte van de consulten.

Wilt U weten wat onze acupuncturist voor U kan betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoon, mail of onze website.