Het is tegenwoordig belangrijk om te weten met wie u te maken heeft en welke zorg en specialisaties u van ons kunt verwachten. Middels een korte introductie willen wij ons dan ook graag aan u voorstellen.

 

Mijn naam is Bart Wolfs.

Ik ben sinds 1997 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Heerlen. Aanvullend hierop heb ik de opleiding Orthopedische Manuele Therapie in Delft gedaan. In 2003 heb ik mijn diploma gehaald. Aanvullende opleidingen/cursussen zijn oa. COPD-reactivatie, inspanningsfysiologie en (kinesio-)taping.

Mijn werkervaring bestaat uit 16 jaar werkzaamheden in 1ste lijns fysiotherapiepraktijken, oa. in Nuth, Hoensbroek, Brunssum, Eijsdena en Kerkrade. Daarnaast heb ik nog werkervaring in perifere en academische ziekenhuizen. In het academisch ziekenhuis Gasthuisberg te Leuven heb ik mij gespecialiseerd in COPD-reactivatie. Door de specifieke kennis over COPD heb ik in verschillende netwerken en expertteams geparticipeert. Tevens geef ik lezingen voor het astmafonds, collega`s en artsen over fysiotherapeutische zorg bij COPD.

Door mijn ervaring bij voetbalclubs (oa. RODA-JC) en wielerteams heb ik specifieke kennis op het gebied van sportblessures. De cursus (kinesio-)taping sluit hier goed op aan.

Sinds maart 2012 ben ik met mijn collega Diana Schat-Crombach een eigen praktijk gestart. Ik werk hier samen met haar met veel enthousiasme aan het herstel en de begeleiding van uiteenlopende ziektebeelden, waarbij specifieke kennis en eerlijkheid mijn handelsmerk zijn. Onbekwaam maakt immers onbevoegd.

Mijn manier van werken is om te beginnen met een goed en gedegen onderzoek, naar aanleiding daarvan te bepalen of er een indicatie voor behandeling is, uitleg geven over de gepresenteerde klachten en een prognose geven. Als ik besluit te behandelen, doe ik dat met de voor uw klachten, meest voor de hand liggende therapie. Dit kan gewone fysiotherapie zijn en/ of orthopedische manuele therapie. De behandelresultaten evalueer ik per behandeling en stel ze zo nodig bij. Na afloop rapporteren we terug naar de verwijzer en geven u advies voor de toekomst om recidieven te voorkomen.

Mijn naam is Diana Schat-Crombach.

Ik ben in 2000 afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Een jaar na mij afstuderen heb ik me door ontwikkeld met een opleiding tot sportfysiotherapeute. Verder heb ik nog cursussen gevolgd voor Perifeer Arterieel Vaatlijden, Cyriax en Kinesiotaping. Ik heb op verschillende plaatsen gewerkt in een praktijk. Zoals Maastricht, Duitsland en kerkrade. na 12 jaar in loondienst gewerkt te hebben, kreeg ik het gevoel meer te willen en ben ik met Bart in Maart 2012 onze praktijk begonnen. Bij de laatste twee werkadressen heb ik veel ervaring opgedaan met het geven van fysiotherapie aan kinderen, sportgerelateerde klachten, vaatklachten en fitness-groepen. Verder gebeurt de eerste keer een uitgebreide intake en onderzoek, stellen we met de patient een behandelplan op die het beste aansluit bij hun klachten en gaan van daaruit behandelen. Aan het einde van de behandeling geef ik als nodig advies mee om recidief te voorkomen en ik schrijf een rapportage aan de huisarts met alle bevindingen.

 

Mijn naam is Sanne Waterlander.

Ik ben in Juni 2016 afgestudeerd voor mijn HBO bachlor Fysiotherapie aan de ZUYD Hogeschool in Heerlen. Daarna rondde ik de opleiding voor Manuele Lymfe Drainage af aan het Wittgensteiner Lehrinstitut waarna ik in September begon aan de opleiding oncologie fysiotherapie.

Door mijn specialisaties gaat mijn interesse binnen de fysiotherapie vooral uit naar de oncologische patiënt en de patiënten die ik zie voor de oedeem fysiotherapie. Daarnaast ben ik binnen onze praktijk zeer begaan met de fysiofitness. Hier gaat het om de begeleiding van sport en spel, individueel maar ook in groepsverband. Dit voer ik sinds een jaar ook meer en meer uit met de kinderen in onze praktijk.

“Beweeg mij te leren en leer mij bewegen”.

Deze visie draag ik momenteel uit binnen ons project Kids Factory en Teen Factory.