Sinds 1997 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Heerlen. Aanvullend hierop heb ik de opleiding Orthopedische Manuele Therapie in Delft gedaan. In 2003 heb ik mijn diploma gehaald. Aanvullende opleidingen/cursussen zijn oa. COPD-reactivatie, inspanningsfysiologie en (kinesio-)taping.

Mijn werkervaring bestaat uit 16 jaar werkzaamheden in 1ste lijns fysiotherapiepraktijken, oa. in Nuth, Hoensbroek, Brunssum, Eijsden en Kerkrade. Daarnaast heb ik nog werkervaring in perifere en academische ziekenhuizen. In het academisch ziekenhuis Gasthuisberg te Leuven heb ik mij gespecialiseerd in COPD-reactivatie. Door de specifieke kennis over COPD heb ik in verschillende netwerken en expertteams geparticipeert. Tevens geef ik lezingen voor het astmafonds, collega`s en artsen over fysiotherapeutische zorg bij COPD.

Door mijn ervaring bij voetbalclubs (oa. RODA-JC) en wielerteams heb ik specifieke kennis op het gebied van sportblessures. De cursus (kinesio-)taping sluit hier goed op aan.

Sinds maart 2012 ben ik met mijn collega Diana Schat-Crombach een eigen praktijk gestart. Ik werk hier samen met haar met veel enthousiasme aan het herstel en de begeleiding van uiteenlopende ziektebeelden, waarbij specifieke kennis en eerlijkheid mijn handelsmerk zijn. Onbekwaam maakt immers onbevoegd.

Mijn manier van werken is om te beginnen met een goed en gedegen onderzoek, naar aanleiding daarvan te bepalen of er een indicatie voor behandeling is, uitleg geven over de gepresenteerde klachten en een prognose geven. Als ik besluit te behandelen, doe ik dat met de voor uw klachten, meest voor de hand liggende therapie. Dit kan gewone fysiotherapie zijn en/ of orthopedische manuele therapie. De behandelresultaten evalueer ik per behandeling en stel ze zo nodig bij. Na afloop rapporteren we terug naar de verwijzer en geven u advies voor de toekomst om recidieven te voorkomen.